اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
سید میلاد موسوی، مسئول گروه جهادی مهاجر بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص گروه جهادی مهاجر گفت: گروه جهادی مهاجر به عنوان مجموعه ای در بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان از سال ۱۳۸۴ فعالیت خودرا آغاز کرد. این گروه با توجه به معضلات و مشکلات موجود در مناطق محروم کشور اقدام به ارسال گروه های شناسایی به اقصا نقاط کشور کرده است.
وی ادامه داد: در طی بررسی ها، به حول قوه الهی اولین سفر گروه در نوروز ۸۵ با حضور ۳۰ نفر از دانشجویان و در سفری به مدت هشت روز در روستای دو نخی شهرستان درمیان از توابع استان خراسان جنوبی برگزار شد و با احداث سه واحد مسکونی روستایی و بر گزاری کلاس های فرهنگی برای کودکان رو ستا اولین گام را در مسیر اهداف خود برداشت.
موسوی همچنین تصریح کرد: در قدم دوم این گروه با تشکیل ستادی دانشجویی متشکل از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، تربیت دبیری شهید رجایی و دانشگاه سمنان اقدام به سفر دوباره به استان خراسان جنوبی نمود که در این سفر ۷۵ نفر از دانشجویان حضور داشتند این سفر به مدت ۴۵ روز صورت پذیرفت.در جربان این سفر فعالیت هایی از جمله ساخت و تکمیل ۸ واحد مسکونی و کارگاه قالیبافی و کلاس های علمی پژوهشی احکام...نیز انجام شد.
مسئول گروه جهادی مهاجر همچنین عنوان کرد: منزل سوم و چهارم در سال های ۸۶ و ۸۷ برای گروه مهاجر جایی نبود جز استان ایلام .که با تعداد نفراتی ۷۰و ۸۵ نفر به مدت ۱۵ روز در مناطق محرومی از جمله هلیلان واقع در شهرستان شیروان و چرداول از توابع استان ایلام و زرین اباد واقع در شهرستان دهلران از توابع استان ایلام بر گزار شد. از مهمترین فعالیت های گروه در این دو سفر میتوان به ساخت ۱۰ واحد مسکونی در روستاهای پیاز اباد .پیامین گاودول .بردی.گور آب بالا و پایین و یک باب مسجد در روستاب گوراب پایین و فعالیت های علمی و فرهنگی بود.
سیدمیلاد موسوی ادامه داد: به دلیل اقبال و همکاری مردم فهیم و دل سوز خراسان جنوبی و وجود مشکلات فراوان، گروه مهاجر بر خود دانست تا با بازگشت به این مناطق به بررسی و رفع نیاز های مردم منطقه بپردازد. در این دو سفر که در سال های ۸۸ و ۸۹ با همت جمعا ۱۵۵ نفر از دانشجویان خدا جو و مخلص در مناطق محرومی از جمله روستاهای سلم آباد، معروفان، چاهخو، چاه عشایری، خاکک و چاه غفرانی انجام پذیرفت.
وی ادامه داد: گروه جهادی اقدام به ساخت کار گاه قالی بافی تکمیل چهار منزل مسکونی و تکمیل سه مسجد کرد. در هفتمین تجربه خود گروه جهادی اعزام به منطقه خار تودان شاهرود سمنان و ساخت یک واحد مسکونی و یک باب خانه عالم و یک باب حمام و سه واحد سرویس بهداشتی در روستا های برم. کلاته ری پایان گرفت که با فعالیت هاب علمی و فرهنگی و اشتغالزایی همراه بود.
مسئول گروه جهادی دانشگاه سمنان خاطر نشان ساخت: با اعزام گروه های شناسایی به مناطق مختلف کشور و بررسی مناطق به دلیل عمق بسیار زیاد مشکلات فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و رفاهی در استان کرمانشاه بار دیگر این گروه کمر همت خودرا بست و با اعزام مجموعا ۳۰۰ نفر دانشجو در سال های ۹۱.۹۲.۹۳.۹۴ به منطقه سر فیروز آباد استان کرمانشاه کرد که علاوه بر فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و دامپزشکی می توان به ساخت دو باب خانه نیازمند و ساخت شش مسجدو اجرای پروژه آبرسانی و دو باب خانه عالم و دیوارنویسی و نوسازی مدارس اشاره کرد. این پروژه ها و برنامه های فرهنگی در روستاهای وینه، دیون، چنار، گردکاندار، مهدی آباد، سامله علیا، باغطیفون، سردار، میرحسن، چشمه شاهرخ مسگره، خوبیاران، سراییلان، چشمه گچ انجام گرفت که به امید خداوند منان مورد اقبال و توجه مردم روستا قرار گرفت.....جهاد ادامه دارد.
وی همچنین از برگزاری اردوی جهادی دانشگاه سمنان در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: گروه جهادی مهاجر بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان ان شاء الله در نظر دارد، دوازدهمین مسافرت جهادی خود را به همت ۱۵۰ نفر از دانشجویان از تاریخ ۱۴/۰۵/۱۳۹۵ لغایت ۲۸/۰۵/۱۳۹۵ در دهستان های جلالوند و عثمانوند بخش فیروز آباد شهرستان کرمانشاه برگزار نماید.از عمده فعالیت های این گروه نیز می توان در حوزه عمرانی به ساخت دو مسجد، ساخت یک واحد خانه نیازمند، اجرای یک واحد پروژه آب، نوسازی تعدادی از مدارس اشاره کرد. در حوزه فرهنگی میتوان به احداث زمین ورزشی، نمایش عروسکی، اجرای طرح ارتباط گیری خانه به خانه اهالی روستا، طرح تعویض ماهواره با دستگاه دیجیتال، اطعام مستضعفان روستاها، زیارت مشهد مقدس برای تعدادی از اهالی روستاها، اجرای طرح کتاب خوانی، برگزاری کلاس های آموزشی با موضوعات احکام، مشاوره های خانواده و ...، برگزاری جشنواره غذاهای محلی، کلاس های هنری، طب سنتی، حجاب و دیوارنویسی و ... اشاره کرد.
موسوی با بیان اینکه در حوزه دامپزشکی نیز ترویج و آموزش مهارت های درمان دام، تجویز دارو و درمان دام ها مد نظر است، گفت: در حوزه اشتغال نیز می توان به آموزش و ترویج برای افزایش بهره وری دام، انجام آزمایش اصلاح خاک با هدف کشت گیاهان جایگزین برای رسیدن به خوراک بهتر دام، آموزش کاشت گیاهان داروویی، آموزش بافتنی، قلاب بافی و خیاطی برای زنان، آموزش بسته بندی و آماده سازی برای فروش محصولات در بازار، هماهنگی بازار فروش برای خرید محصولات مذکور بدون واسطه و پر سود اشاره کرد.
مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان گفت: یکی از مسائلی که همیشه دولت ها از آن گله می کردند، نبود نیروی کار متخصص و یا گران بودن به کار گیری چنین نیروهایی می باشد. در همین راستا گروه های جهادی یکی از اهداف خودشان را رفع این معضل می دانند؛ اما متأسفانه شاهد آن هستیم با وجود پای کار آمدن نیروی کار و حتی کادر متخصصی که با هدف خدمتگذاری و بدون هیچ چشم داشتی اعلام آمادگی کرده اند، و باوجود پیش بینی اعتبارات مربوط به اردوهای جهادی در بودجه سالانه ارگان های دولتی، تقریبا هیچ بخشی از این منابع نصیب گروه های جهادی نمی شود.
موسوی تصریح کرد: البته گروه های جهادی یکی از اصلی ترین وظایف خود را مطالبه گری از مسئولین در زمینه های مختلف می دانند و گروه مهاجر نیز از این قاعده مستثنی نیست. در همین رابطه گروه جهادی مهاجر با هماهنگی استانداری و فرمانداری شهرستان کرمانشاه، تقریبا در تمام ادارات فرهنگی و سازندگی استان حضور پیدا کرده و مطالبات خود را بیان داشته اند. در این بین هستند اداراتی که همان ابتدا با شنیدن نام جهادی، هرکاری کردند تا خود را از دادن کمک معاف کنند و در مقابل نیز هستند اداراتی که هم خودشان کمک کردند و هم گروه را به خیرین مردمی وصل کردند؛ اما به هر حال بحث ادارات و عمل به وظایفشان نسبت به محرومین همیشه از نقاط مورد بحث بوده و امیدواریم که حداقل حالا که جوانان بسیجی همچون نسل اول انقلاب جهادی وار وارد میدان شده اند؛ دستگاه های دولتی نیز دلسوزانه و با اعتماد به جهادگران، به وظیفه شان در این زمینه عمل کنند.
مثلا اداره فرهنگ و ارشاد یک شهرستان با 5 میلیون بودجه برای یک سال چیکار می تونه یکنه؟